dijous, 15 de setembre del 2022

El projecte de dos intercanviadors de FGC a Sant Cugat, surt del calaix

MónTerrassa, 12/09/2022

FemVallès es reuneix amb Transport Públic de la Generalitat per presentar una nova línia de tren que creuï tot el país

El projecte de crear dos intercanviadors en dues estacions de Ferrocarrils de la Generalitat, dins del terme municipal de Sant Cugat del Vallès, ha sortit del calaix. Així ho ha anunciat la plataforma FemVallès després de la reunió que part dels seus membres han dut a terme amb Benjamin Cubillo, subdirector general de Transport Públic de la Generalitat de Catalunya.

Els vallesans han demanat al Govern fer ús de les seves competències en mobilitat per establir un servei ferroviari que comuniqui 3,8 milions de catalans. I que ho faci passant pel Vallès Occidental com a punt de connexió. En aquest sentit, proposen la creació d’una nova línia ferroviària entre Tortosa i Figueres, travessant de punta a punta el país. Es calcula que aquesta actuació donaria servei a una població de més de 600.000 habitants, nombre que ascendeix a 3,5 milions si hi afegim els municipis que s’hi podrien connectar amb correspondència.

El servei recorreria una distància de 292 km en un temps aproximat de dues hores i trenta minuts. Els trens farien aturada a Girona, Santa Perpètua de Mogoda, els dos intercanviadors de Sant Cugat del Vallès de Volpelleres i Hospital General (amb possible correspondència amb les línies de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya de Terrassa i Sabadell), Martorell, Vilafranca del Penedès, Sant Vicenç de Calders, Torredembarra, Tarragona, Vila-seca, Cambrils, l’Hospitalet de l’Infant, l’Ametlla de Mar, l’Aldea i Tortosa.



Projecció de parades que realitzaria la nova línia proposada per FemVallès


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada